Make your own free website on Tripod.com

Athma Kegemukan / Obesiti
Kencing manis Migraine
Resdung / Jerawat Sakit lutut
Gout Down syndrome
Darah tinggi Sakit kulit
Jantung Barah tulang
Buah pinggang Barah payudara
Ketagihan rokok Pendarahan rahim
Masalah zuriat Thallasemia
Animia / Darah rendah Stroke
       

Darah Rendah, Migrain dan Resdong

Beberapa tahun yang lalu saya mengalami masalah tekanan darah rendah, migrain dan resdong.

Pada peringkat awalnya saya tidak menghiraukan masalah-masalah penyakit tersebut memandangkan usia saya masih muda dan badan saya mampu bertahan.

Setelah setahun bertahan, penyakit-penyakit tersebut semakin serius sehingga menjejaskan kerja-kerja harian saya.  Kemudian barulah saya tercari-cari rawatan yang berkesan.  Saya telah mencuba kaedah-kaedah moden dan tradisional yang memakan belanja yang besar namun tidak juga berhasil.

Selepas itu saya diperkenalkan dengan produk Jus Cenkudu SURECO.  Saya mengamalkannya mengikut aturan dan sukatan yang disyorkan.  Beberapa hari kemudian berlaku tindakbalas, tetapi saya teruskan juga mengambil Jus Cenkudu tersebut.

Akhirnya dengan izin Allah SWT semua penyakit saya itu sembuh dan kesihatan saya kembali normal serta saya dapat menjalankan tugas-tugas dengan sempurna.

Alhamdulillah! juga diucapkan terima kasih kepada rakan saya dan SURECO.


Diabetis (Kencing Manis)

Saya memasuki ahli SURECO setelah ditaja oleh bapa saudara saya.  Selepas itu saya mula mengamalkan produk-produK SURECO terutamanya Jus Cenkudu sebagai langkah untuk merawat masalah penyakit kencing manis saya yang serius.

Setelah dibuat pemeriksaan oleh Prof. Dr. Sir Mugeni saya disyorkan supaya mengamalkan Jus Cenkudu sebanyak 6 kali sehari.

Alhamdulillah! sekarang penyakit kencing manis saya semakin pulih dan saya yakin akan sembuh dalam masa terdekat dengan izin Allah SWT.
 


Darah Tinggi dan Lumpuh

Sudah 7 tahun saya mengalami penyakit darah tinggi yang telah menyebabkan kelumpuhan di sebelah kiri tubuh saya selama 3 tahun.  Saya telah mendapat rawatan dari Hospital selama beberapa tahun, namun penyakit lumpuh saya tidak juga sembuh.

Saya tidak berputus asa dan terus berusaha untuk merawat penyakit lumpuh saya ini dengan cara tradisional pula, tetapi tidak juga berkesan.

Kemudian rakan saya memperkenalkan Jus Cenkudu keluaran SURECO kepada saya.  Lalu saya pun mencuba selama 2 bulan dengan aturan makan yang ditetapkan.

Semasa mengamalkan Jus Cenkudu, saya mengalami berbagai-bagai tindakbalas.  Selepas itu badan saya mulai bertenaga, terasa ringan dan tangan saya sudah boleh mencengkam serta boleh bergerak-gerak.  Saya sangat gembira.

Saya terus mengamalkan Jus Cenkudu dengan menambahkan lagi sukatan makan.  Alhamdulillah! sekarang penyakit lumpuh saya sembuh sepenuhnya.  Di sini saya merakamkan rasa terhutang budi dan mengucapkan jutaan terima kasih kepada rakan saya yang memperkenalkan Jus Cenkudu ini.  Juga diucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada SURECO.
 


Tonsil Bengkak

Anak saya yang bernama Mohd. Irsyaduddin telah mengalami masalah penyakit tonsil bengkak dan sering demam panas dari sejak umurnya 2 tahun.  Keadaan ini menyebabkan anak saya sama sekali tidak boleh minum air batu.

Saya telah membawanya ke hospital untuk mendapat rawatan.  Namun pun begitu, dia tetap mengalami tonsil bengkak kerana ketahanan badannya lemah.  Kemudian saya cuba mendapatkan rawatan tradisional daripada bomoh-bomoh tempatan.  Malangnya penyakit tersebut tidak juga menunjukkan tanda-tanda penyembuhan.

Saya bernasib baik kerana diperkenalkan dengan produk SURECO oleh rakan saya.  Mula-mula saya tidak begitu yakin kepada produk itu.  Lagipun saya telah mencuba berbagai-bagai rawatan dan telah menghabiskan banyak wang.

Walau bagaimanapun rakan saya terus mendesak supaya dicuba Jus Mengkudu dahulu.  Setelah anak saya mengambil Jus Mengkudu selama tiga bulan, saya dapat melihat perubahan yang nyata dan penyakitnya sudah sembuh.

Selepas itu, anak saya sudah boleh minum air batu tanpa menimbulkan apa-apa masalah seperti dahulu.  Sekarang anak saya ini betul-betul sembuh.  Badannya segar dan kemas.  Selain daripada itu, saya juga dapat melihat perkembangan mental anak saya begitu nyata.  Pemikirannya cerdas dan keputusan peperiksaannya meningkat.

Alhamdulillah.
 


Lelah

Mohd. Izzuddin bin Ibrahim berusia empat tahun mengalami penyakit lelah sejak berumur enam bulan.  Penyakit lelahnya serius sehingga terpaksa menggunakan rawatan gas di hospital sebulan sekali.  Dia tidak boleh mandi pada waktu pagi kerana kesejukan yang boleh menyebabkannya diserang lelah.

Pada peringkat awal Mohd. Izzuddin hanya sekadar mencuba produk SURECO kerana dipaksa minum oleh ibu bapanya.

Kemudian dia sendiri mengamalkan Jus Cenkudu selama tiga bulan.  Selepas itu masalah batuk dan demamnya telah sembuh tanpa disedari.

Sekarang penyakit lelahnya telah sembuh sepenuhnya dan dia tidak lagi ke hospital untuk mendapatkan rawatan bulanan sepertimana dahulu.

Alhamdulillah! Syukur kepada Allah.


Ingin Hamil

Memandangkan usia saya dah masuk 41 tahun, anak saya yang keempat dah 6 tahun, saya rasa nak hamil lagi agak tipis.  Bila saya masuk SURECO pada Ogos 2000, saya dan suami minum Jus Cenkudu sebagai minuman kesihatan.  Selama 3 bulan kami minum ikut peraturan yang ditetapkan tanpa berhenti.  Dalam tempoh tersebut banyak masalah kesihatan kami dapat diselesaikan seperti batuk berpanjangan, sakit kepala, buasir dan berat badan berlebihan.  Apa yang paling menggembirakan kami ialah saya disahkan mengandung lagi dengan kehendak Allah.  Dari sini terbuktilah bahawa Jus Cenkudu dapat menambah kesuburan.

Setelah mendapat pengesahan mengandung, saya bertukar meminum Jus Mengkudu pula mengikut cadangan Prof. Dr. Sir Mugeni yang mengatakan Jus tersebut sangat sesuai untuk ibu mengandung dan anak dalam kandungan.  Saya minum Jus Mengkudu dari awal bulan pertama mengandung sehingga kesembilan bulan.  Nampaknya saya bebas dari tekanan darah tinggi, kencing manis, kekejangan urat dan lain-lain lagi.

Akhirnya dengan izin Allah saya berjaya melahirkan anak pada September 2001.  Saya terus minum Jus Cenkudu dan Mengkudu sehingga sekarang.  Alhamdulillah syukur kepada Allah dan terima kasih kepada SURECO.
 


Pengidap SLE

Saya mengalami penyakit SLE kurang daya ketahanan badan, sakit sendi, darah tinggi serta masalah buah pinggang dan paru-paru.

Saya telah menjalani rawatan di Hospital sejak dari awal lagi iaitu pada tahun 1995.  Di samping itu saya telah cuba mendapatkan rawatan tradisional dengan menggunakan akar-akar kayu dan juga rempah ratus.  Selain dari itu saya juga mendapatkan khidmat bomoh yang memberikan saya air penawar yang dicampurkan dengan sejenis ubat.  Malangnya rawatan-rawatan tersebut tidak berkesan.  Doktor kata penyakit SLE saya tiada harapan untuk sembuh.

Nasib saya baik kerana diperkenalkan dengan produk SURECO.  Setelah mengamalkan Jus Cenkudu selama 2 bulan, sungguh menakjubkan, saya telah bertambah sihat dan ketahanan badan bertambah kuat, penyakit darah tinggi kembali normal, masalah buah pinggang dan paru-paru beransur pulih.  Sekarang saya rasa lebih sihat dan segar, boleh berjalan jauh, boleh melakukan kerja tangan dengan cepat, tidak merasa penat dan tidak demam lagi.

Alhamdulillah! saya sangat bersyukur kepada Allah SWT.  Saya merasakan seolah-olah mati hidup semula.


En. Subarai a/l Mahalutchumi
Bidor, Perak.

Mengalami lumpuh separuh badan selama tiga tahun. Mengamalkan jus cenkudu selama 3 botol kini pulih semula dan boleh berjalan seperti biasa.

Penaja: Puan Rehan Idris


Puan Marsiah bte Mohd Tan
Sungkai, Perak.

Mengalami masalah penyakit kulit yang sangat serius hingga berbau busuk selama 6 tahun. Di samping itu mengidap sakit gout dan kebas-kebas kaki.
Mengamalkan jus cenkudu minum dan sapu pada kulit, selepas sebulan sembuh dan sakit gout juga hilang.

Penaja: Puan Zahariah  Ahmad.


Encik Ramli bin Abas
Sungkai, Perak.

Mengalami sakit gout, darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, sakit buah pinggang sejak tahun 1996 lagi.
Mencuba mengamalkan jus mengkudu, akhirnya dapat menurunkan paras gula dalam darah, menghilangkan sakit gout, jantung dan darah tinggi dan beliau mendapati tahap kesihatannya telah beransur pulih hingga ke hari ini .


Penyakit SLE

Cik Zaleha Hussin dari kunci air mati Rungkup, Selekoh, Bagan Datoh, Perak. Mengidap penyakit SLE (systemic lupus erythematosus). Keadaan seorang yang mengidap penyakit ini sangat lemah, mudah pengsan dan sering demam kerana sistem daya tahan tubuh rendah  (antibodi lemah). Disamping itu beliau mengalami tekanan darah tinggi dan sakit buah pinggang. Sudah puas berubat dan mendapat rawatan, tetapi belum juga sembuh. Akhirnya ditemukan jus cenkudu, amalkan 2 sudu besar, 3 kali sehari selama sebulan telah menampakkan hasil yang menakjubkan!!..

- beliau kini sudah sihat dan ceria setelah mengamalkan jus cenkudu. Insya allah, "setiap penyakit ada ubatnya"
 


Encik Abdullah Sani Yeop Ahmad
Bidor, Perak.

Penyakit darah tinggi yang dialami kini sudah pulih dan badan teras ringan serta bertenaga setelah mengamalkan jus cenkudu.


Encik Mohd Isa bin Talib
Ladang Kuala Perak
Penaja: En. Hanapi Yusuf

Penyakit gout, buah pinggang, darah tinggi dan jantung, terlantar tidak boleh bangun selama 4 bulan. Setelah mengamalkan jus cenkudu selama sebulan
(4 botol) beliau boleh bangun dan berjalan. Berdasarkan pemeriksaan yang dibuat kesihatan beliau kini bertambah baik dan boleh memandu kereta.


Puan Anidah Muhamad
Seberang Perak.

Mengalami penyakit asma dan peradangan paru-paru (kesan santau). Kini sudah pulih sediakala setelah mengamalkan jus cenkudu. Beliau terus mengamalkanya sehingga sekarang utnuk mencegah dan merawati penyakit.


Diana M., USA

My name is Diana. On December 23, 1994, I heard the words that every woman fears. ďFrom all indications, it appears you have breast cancer. As soon as Christmas is over we will do a biopsy to be sure.Ē

I donít need to tell you that Christmas was not a happy time that year. On December 27th, I had the biopsy and it came back positive. Fortunately, I had a wonderful young doctor who advised me to have lumpectomy and chemotherapy. Thus, saving me the further trauma of loosing my breast. On January 7th, I learned that the cancer was also in my lymph nodes. I went ahead and endured chemotherapy. Yes, all my hair fell out, and it was a very difficult time.

During this time, I took lots of vitamins, minerals, and even used the mushroom tea that was so popular at that time. Another problem that I had was depression. Many factors caused this and I was finally given Zoloft to help me snap out of my poor state of mind.

It wasnít until November 1996, that a good friend of mine called and told me about noni juice. Always one to try anything I feel will help my health, I immediately bought a bottle. Within a few weeks I noticed that I was feeling better, but it took a couple of months for me to realize that it was the noni juice that was making the difference. My doctors are amazed at how well I have done the last few years and how well my blood count has gone back to normal. I also was able to get off Zoloft four years ago and have never felt the need to go back on. Iím now sure that I could have gotten off sooner but things were going so well that I was afraid to change anything.

It has been almost seven years now. I am doing great and all my blood work indicates that everything is normal. I would be lying if I told you that I donít worry about the cancer coming back, but everyday cancer free is another step away from that fear. I plan to take noni juice the rest of my life.

-Diana M., USA 25 Jan 2002
 


Valerie N., USA

My sister, who is 44 years old, has been battling aggressive breast cancer for the past three years. Earlier last year her lungs became involved. Then in November 2001 it further metastasized to her liver, bones, and brain. She has undergone numerous chemotherapy drugs, which left her exhausted, weakened, and terribly sick. Finally, she decided to discontinue any further treatment altogether. It was painful to watch, as she did nothing more than lie in bed barely responsive while declining most sustenance.

Ironically, a gentleman from whom she had purchased a van from became aware of her plight and told us that he once suffered from stomach cancer. Because the cost of his chemotherapy pills was so expensive, though, he later opted only to take a drink called noni juice to replace the therapy of the pills. He was happy to report that he is now cancer free. Well, I had never heard of a drink called noni juice before and accepted a newsletter from him from a company that manufactures noni juice from Tahiti. That call turned out to be one of the most important calls ever made. Joyce was very informative and caring, and she immediately had a complimentary bottle of noni juice shipped to us.

My sister was able to drink that bottle during the course of a week. By the end of that week we noticed a marked improvement in the way she looked. And for the first time in so long she was actually feeling better. For the next two weeks she consumed an entire bottle each day. Mouths fell from everyone that then saw her and knew how bad off she had been before. She had zest and was walking around in almost normal fashion. She smiled, laughed and made jokes again.

Her cancer is by no means gone but she has definitely regained a measure of quality to her life. Since her perking up, she has agreed to undergo more chemotherapy and is now on Gemzar...while faithfully continuing to drink the noni juice--1/2 a bottle daily. It is helping to keep up her blood count and strengthen her through the treatments.

A couple of weeks ago we even noticed a small re-growth of her hair, a re-growth which her doctor assured her would not take place because of the radiation she had received to her brain.

She has now been on noni juice for four months. They have been four months filled with a renewed hope and desire for her to live again thanks in a large part to the noni juice. I am thrilled that we have this product that is truly doing so much for her.

--Valerie N., USA 21 Mar 2002