Make your own free website on Tripod.com

Migraine

Dulu saya kuat mengantuk dan mengalami sakit kepala yang sangat memusingkan dan gas keluar dari telinga disebabkan oleh migraine. Sya juga mengalami sakit di bahagian tengkuk yang berpanjangan di samping penyakit gastrik selama 8 tahun. Apabila datang sakit, ulu hati saya terasa pedih yang teramat sangat sehingga saya menggigil. Berbagai jenis ubatan yang telah saya makan termasuk berbentuk tablet dan cair. Rawatan moden dan juga tradisional telah saya cuba tetapi tidak nampak saya mengalami penyembuhan. Akhirnya saya diperkenalkan dengan JUS MENGKUDU dan KOPI CENKUDU dari syarikat SURECO. Saya telah diterangkan mengenai khasiat produk tersebut yang menyebabkan saya bersemangat untuk mencuba dan menaruh harapan untuk sembuh. Saya mengamalkan jus mengkudu 2 sudu pagi dan 2 sudu malam di samping mengamalkan meminum kopi cenkudu. Saya juga dinasihatkan untuk minum banyak air. Alhamdulillah setelah habis empat kotak kopi cenkudu dan dua botol jus mengkudu selama dua bulan, penyakit migraine da gastrik yang saya alami telah beransur sembuh. Saya kini terus mengamalkan produk tersebut untuk mengelakkan penyakit berulang kembali.

SATRAH BINTI USOP
Sandakan, Sabah


Puan Umi Kalsom binti Sibu mengalami penyakit migraine selama bertahun-tahun. Penyakitnya amat sensitif dengan cuaca panas dan terik matahari di mana beliau akan pitam dan berpinar apabila melihat cahaya matahari. Ada masa beliau tidak dapat bangun sepanjang hari dan mengalami muntah. Untuk mengatasi kesakitan, beliau biasanya mengambil panadol atau pain killer yang didapati dari farmasi. Tetapi, apabila penyakitnya menjadi serius, pain killer atau panadol yang diambinya tidak dapat menghilangkan kesakitan yang ditanggungnya. Beliau telah diperkenalkan kepada produk Sureco semasa seorang pengedar melakukan promosi produk Sureco.

Beliau telah mencuba JUS CENKUDU dan mengamalkannya pada waktu pagi dan malam. Di samping itu, atas nasihat Prof. Dr. Sir. Mugeni, beliau telah mencampurkan 2 sudu Jus Cenkudu ke dalam air dan dijelum pada kepalanya jika migraine datang. Selain itu beliau juga mengamalkan meminum KOPI CENKUDU.

Sekarang, masalah migraine yang dialaminya sudah beransur hilang dan badannya menjadi ringan.