Make your own free website on Tripod.com

Kencing manis

Puan Rabuah Abd Latip dari Sungai Payung, Perak, adalah penghidap penyakit kencing manis (diabetes). Beliau pernah dimasukkan ke hospital (28/1/2002) akibat tapak kakinya yang teruk bernanah setelah terpijak kulit kerang. Kesan luka tersebut merebak sehingga memakan hampir separuh tapak kakinya. Pada 28/2/2002 beliau telah keluar dari hospital dalam keadaan kakinya masih belum pulih dan masih bernanah teruk. Ubat yang dibekalkan tidak dapat merawat kakinya dari terus bernanah. Keadaan bernanah hampir memakan seluruh tapak kaki beliau.

Beliau kemudiannya mencuba produk Sureco iaitu UBAT GIGI CENKUDU dan JUS CENKUDU. Beliau menggunakan ubat gigi tersebut untuk merawat bahagian luar luka dikakinya dengan menyapu ubat gigi Cenkudu pada bahagian tersebut dan kemudiannya dibalut dengan kain pembalut. Selain itu beliau juga mengamalkan Jus Cenkudu dan sebelum habis sebotol jus tersebut, kakinya sudah mula mengering. Beliau terus mengamalkan Jus Cenkudu dan pada hari ini, doktor telah mengesahkan bahawa beliau telah bebas dari sakit kencing manis.

 

Encik Arshad bin Idris, 58 tahun dari Padang Besar, Perlis, telah menghidap penyakit kencing manis selama 16 tahun iaitu sejak 1986. Selain itu, beliau juga menghidap penyakit darah tinggi, lemah jantung, buah pinggang, migrain sehingga mata menjadi kabur dan bengkak kaki dan alat kelamin. Pada tahun 1993 taha penyakit beliau menjadi sangat teruk sehingga telah dimasukkan ke Pusat Rawatan Rapi (ICU)  sebanyak 3 kali dan mengalami koma. Mengikut pandangan doktor yang merawatnya, beliau hanya mempunyai peluang 50/50 untuk sembuh. Beliau telah menghabiskan beribu-ribu ringgit untuk mendapatkan rawatan tradisional dan moden bagi merawat penyakitnya itu tetapi penyakit beliau tidak mahu sembuh, bahkan bertambah teruk. Beliau juga pernah mendapatkan rawatan di Indonesia, tetapi tidak mendatangkan sebarang kesan.

Pada awal Jun 2002, beliau telah diperkenalkan dengan Spirulina keluaran SURECO dan setelah mencuba sebanyak dua botol Spirulina selama dua minggu  dengan dos 2 sudu, 4 kali sehari, beliau dapat merasakan penyembuhan pada semua penyakitnya dan mendapati pergerakan beliau menjadi ringan dan beransur pulih. Setelah mengamalkan 10 botol Spirulina Sureco, doktor telah mengesahkan bahawa tahap kesihatan beliau telah pulih sepenuhnya.

Beliau, yang dulunya sakit teruk, kini mampu mengangkat sekampit gula dan tepung sekali gus dan amat menakjubkan isteri-isteri dan anak-anak beliau. Beliau mengesyorkan semua warga Malaysia agar mengamalkan Spirulina keluaran SURECO untuk penjagaan kesihatan yang sempurna.