Make your own free website on Tripod.com

Nasaruddin Abd Rahim

Beliau adalah anak kelahiran Kelantan, tetapi menetap di Klang, Selangor. Selepas menamatkan persekolahan, dengan kelulusan yang kurang baik, beliau memulakan kerjaya sebagai operator kilang dengan gaji RM 310.00 sebulan. Keinginan untuk mengubah penghidupan dan memenuhi impian yang agak mustahil dapat dicapai dengan makan gaji, apatah lagi dengan kelulusan yang tidak memadai, beliau mula menceburi bidang jualan langsung secara Multi Level Marketing (MLM) dan meninggalkan pekerjaan beliau. Walaupun pernah kecewa di dalam syarikat pertama yang diceburinya, dan pernah hanya makan mee segera atau roti bercicah air sejuk, keyakinan beliau terhadap kehebatan MLM tidak pernah luntur. Menyertai SURECO semasa syarikat ini baru menceburi MLM dan hanya terdapat tiga produk sahaja. Berkat kesabaran dan kegigihan beliau, beliau telah mengumpulkan lebih dari RM 1 juta di dalam SURECO. Sehingga kini, bonus bulanan yang diterima setiap bulan telah menempatkan beliau sebagai orang No. 1 dalam SURECO. "Walaupun tiada tabung kereta atau rumah mewah, pelan pemasaran SURECO adalah no. 1 dalam dunia!!!"... Itulah yang sering diucapkan oleh beliau.


Zainal Bahari

Sdr. Zainal berhijrah dari Muar ke Kuala Lumpur untuk mengubah penghidupan beliau. Dengan keyakinan 9/10 rezeki ada pada perniagaan, beliau memulakan perniagaan secara kecil-kecilan dengan menjual jagung bakar. Perniagaan jagung yang diusahakannya menunjukkan perkembangan sehingga beliau membuka beberapa cawangan perniagaan jagungnya. Walau bagaimanapun pendapatan hasil daripada perniagaan tersebut masih tidak memadai dengan apa yang beliau impikan. Mula menceburkan diri di dalam perniagaan jualan langsung setelah mendapati bahawa ia merupakan suatu peluang perniagaan yang amat berpotensi. Pengelibatan beliau di dalam SURECO telah membawa pulangan yang lumayan dan memeranjatkan beliau sendiri. Walaupun pengelibatan beliau agak lewat, beliau masih mampu menduduki tempat kedua di dari sudut pendapatan di dalam SURECO. "Kita mesti berani berimpian untuk mencapai apa yang kita inginkan", nasihat Zainal.


Rosudin Awang

Dilahirkan di Gelang Patah, Johor, dengan kelulusan yang kurang memuaskan, beliau telah bekerja sebagai operator pengeluaran di sebuah kilang elektronik di Johor Bahru. Selepas beberapa tahun bekerja, beliau telah dinaikkan pangkat sebagai penyelia. Jawatan tersebut sanggup ditinggalkan beliau kerana menyertai MLM di syarikat pertamanya, yang mengedarkan barang kemas emas saduran. Walaupun menyertai SURECO agak lewat, beliau adalah antara orang yang mencatat rekod di dalam SURECO kerana menjadi Star Diamond dalam masa 6 bulan sahaja. Perkembangan SURECO di Johor merupakan hasil ledakan kerja kumpulan di bawah pimpinan beliau. "Tidak mustahil, SURECO akan menjadi syarikat MLM no. 1 di Malaysia", ujar beliau.


Khalid Sabran

Dilahirkan


Hj. Mokhtar Ibrahim

Dilahirkan


Shamsul Bahri

Dilahirkan .


Zainal Abidin Yusuf

Dilahirkan .